12.si
Motoristična jakna s Kitajske

Motoristična jakna s Kitajske – nikoli več!

Moj partner je že vrsto let motorist in ko sva se spoznala, sem bila do njegove ljubezni do motorjev nekoliko skeptična, saj so se mi ti vedno zdeli nekoliko nevarni. Kmalu pa sem ugotovila, da je lahko vožnja z motorjem prijetna, da je motor odlično prevozno sredstvo za raziskovanje novih krajev ter hkrati prinaša tudi prijetno družbo drugih motoristov.

Oblačila za na motor sem si sprva izposojala od znanke, ki mi je nazadnje odstopila tudi svoje motoristične hlače, ki so bile njej že premajhne, kupila pa sem si svojo čelado in ledvični pas. Tudi motoristična jakna je bila potrebna, a te so se mi zdele nekoliko predrage za moj žep, saj sem nenazadnje še študentka.

Tako sem se odločila, da si jakno naročim od spletnega trgovca s Kitajske, ki je ponujal veliko motorističnih oblačil, ki so mi bila na videz (po fotografijah) precej všeč. Motoristična jakna, ki sem jo naročila, je bila nazadnje precej poceni, na videz nekaj posebnega, prodajalec pa mi je tudi zagotovil, da me ne čakajo visoki stroški s poštnino.

Jakna je prispela komaj po dveh mesecih, kajti zastonj poštnina je pomenila, da je bila poslana z navadno pošto. To me je precej jezilo, kajti motoristična sezona se je v tem času že pošteno približala koncu. Še bolj pa sem bila nesrečna, ko sem jakno (po opravljenih carinskih postopkih in plačilu carine) vzela iz škatle. Zakaj? Ugotovila sem namreč, da mi je premajhna!

Ženska motoristična jakna
Ženska motoristična jakna — Yogi.si

Moram priznati, da je bila motoristična jakna prvo oblačilo, ki sem ga kdaj koli naročila s Kitajske, tako tudi nisem vedela, na kaj je potrebno paziti pri naročanju. In naredila sem veliko napako – ko sem naročila jakno velikosti »medium«, nisem preverila, ali je to evropski ali azijski M. Tako je bila dejansko srednje velikosti za azijsko postavo, ne pa za mojo. Sama je niti zapeti nisem mogla, pa tudi rokavi so mi bili pošteno prekratki.

Res je, bila sem tako nesrečna, da sem se zjokala, a hitro se je pojavila rešitev. Ista znanka, od katere sem si prej sposojala motoristična oblačila, je dejala, da želi jakno odkupiti za svojo hčer. Njena štirinajstletnica, ki je precej drobne postave, se namreč včasih z njo ali njenim možem pelje na motorju, vendar zaenkrat še ni imela svojih oblačil – in tako sem jakno na srečo lahko prodala.

Hkrati pa sem se odločila, da naslednja motoristična jakna (yogi.si) ne bo več iz daljnih dežel, kjer lahko hitro kupiš mačka v žaklju. Ker se je bližal moj rojstni dan, sem vsem dejala, da zbiram denar za jakno, in zbralo se je ravno dovolj. Tako greva s partnerjem ta teden po nakupih, kjer bova končno izbrala motoristično jakno, v kateri bom lahko uživala v vožnji.

Drugi berejo

Kvalitetni gumi tepihi

12.si

Električni avtomobili – prednosti in slabosti

12.si

6 nasvetov za notranje čiščenje avtomobila

12.si