Avto-moto

Kako do nižje porabe bencina?

Zagotovo se vsaj sem ter tja vprašate, kako nekaj malega privarčevati. Prav jekleni konjiček je eden večjih potrošnikov družinskega proračuna, zato vam bodo zagotovo prišli prav avto nasveti, s pomočjo katerih se da nekaj malega privarčevati. Zanimivo, da večina nekako verjame, da je to mogoče zgolj z bolj umirjeno vožnjo, ki pa ji nikakor niso… Preberi več »

6 nasvetov za notranje čiščenje avtomobila

Naš jekleni konjiček je hkrati sredstvo za prevoz in naš ponos. Želimo si, da je lep, čist in dišeč, ko sedemo vanj. Seveda pa je pred tem potrebno poskrbeti za ustrezno čiščenje, kar pa ni vedno enostavna naloga. Če pri tem opravilu hitimo in nismo pozorni na to, s čim se čiščenja lotimo, kaj hitro… Preberi več »

Kako izbrati prava jeklena platišča?

Znano je, da lahko največje povečanje stabilnosti vozila dosežemo s pravo izbiro platišča in pnevmatik. Zanje mora predvsem veljati, da so kakovostne in imajo visoko zmogljivost. Pri izbiranju najboljše kombinacije moramo zelo pazljivo preučiti priporočila proizvajalcev vozil, ki so povezana z dimenzijami in nosilnostjo pnevmatik. Najbolje je, da se izogibamo tudi prevelikemu odstopanju. To bi… Preberi več »

Električni avtomobili – prednosti in slabosti

Prihodnost avtomobilov je gotovo v elektriki, saj so fosilna goriva umazana in povzročajo škodo okolju, so draga, poleg tega pa tudi niso večna. Električni avtomobili pa že dolgo niso zgolj znanstvena fantastika, temveč so že kar nekaj časa realnost. Res pa je, da imajo električni avtomobili zaenkrat tako prednosti kot slabosti, zaradi katerih je prodaja… Preberi več »

Kvalitetni gumi tepihi

Se vam je v avtu že kdaj polilo mleko, ki ste ga previdno položili na tla? Potem veste, kako je madeže mleka težko očistiti, enako pa velja še za marsikateri drugi madež, ki se ga boste zaradi močnega vonja še dolgo spominjali. Prav vonj je namreč tisti, ki ostane, kljub temu da ste madež iz… Preberi več »

Motoristična jakna s Kitajske – nikoli več!

Moj partner je že vrsto let motorist in ko sva se spoznala, sem bila do njegove ljubezni do motorjev nekoliko skeptična, saj so se mi ti vedno zdeli nekoliko nevarni. Kmalu pa sem ugotovila, da je lahko vožnja z motorjem prijetna, da je motor odlično prevozno sredstvo za raziskovanje novih krajev ter hkrati prinaša tudi… Preberi več »