Lepota in zdravje

Kako se znebiti kurjega očesa na podplatu?

Kurje oko predstavlja bolečo plast zadebeljene kože, ki sega skozi dermis v globlje predele. Zaradi pritiska na kos ali zaradi trenja nastane na bolj izpostavljenih delih stopala. Vzroki za nastanek so lahko različni: neprimerna hoja, neudobna obutev, ortopedske nepravilnosti. Navadno kurja očesa odstranjujemo s pomočjo snovi, ki pomagajo pri luščenju poroženele plasti podkožnice. Odstranjevati jih… Preberi več »

Kako veste, ali vam primanjkuje magnezija?

Magnezij je mineral. In ne le to, je mineral, ki je v človeškem telesu kar med štirimi najpomembnejšimi. V resnici na to niti ne pomislimo, a magnezij zagotavlja, da pravilno deluje več kot 300 encimov, obenem pa zagotavlja tudi pravilno delovanje srca in živčnega sistema. Brez magnezija naše počutje ni optimalno, zato lahko marsikateri simptom… Preberi več »

10 zdravilnih lastnosti probiotikov

Probiotiki so živi mikroorganizmi. Če jih zaužijete v zadostni količini, se naselijo v črevesju, kjer so za človeka zelo koristni. Ti organizmi se nahajajo v fermentiranih mlečnih izdelkih, na primer v kislem mleku, probiotičnih jogurtih, kefirju, skuti, v svežih sirih ter fermentiranih mlečnih napitkih. Mikroorganizmi s probiotičnimi lastnostmi so v prvi vrsti mlečno kislinske bakterije.… Preberi več »

Kako čim hitreje preboleti prehlad?

Prehlad nas najpogosteje preseneti v prehodnih obdobjih, ko je temperaturna razlika med posameznimi deli dneva največja in nam zato odpornost lahko kaj hitro pade. Zaradi prehlada ponavadi ne obiščemo zdravnika, ampak si v največji možni meri pomagamo kar sami. Toda, kako čim hitreje preboleti to nadležno zadevo, ki zdravju niti ni tako nevarna? Vsaj na… Preberi več »

Idilične poročne lokacije

Na to, kakšna bo naša poroka, v veliki meri vpliva tudi poročna lokacija, ki jo zaročenca običajno skupno izbereta glede na to, kakšno vrsto poroke si želita. Pri tem je velikega pomena njun življenjski stil, pa tudi odločitev, ali želita tradicionalno poroko, ki bo potekala v klasičnem poročnem vzdušju, ali pa kaj bolj zanimivega, modernega,… Preberi več »

Lasni podaljški ustvarjajo nove podobe

Ste tudi vi med tistimi ženskami, ki že celo življenje pazijo na svoje lase? Ki redno hodijo k frizerju, da odstranjujejo uničene konice? Ki se ne upajo niti barvati, temveč se odločajo zgolj za svetlenje s prameni, da ne bi las preveč poškodovale? Ste med tistimi, ki las nikoli ne ravnajo ter ne kodrajo s… Preberi več »

Z redno telesno aktivnostjo do večje samozavesti

Kako do samozavesti? Ne glede na vašo življenjsko filozofijo ali na stil življenja, se boste gotovo strinjali, da nam največ samozavesti daje uspešnost pri osnovnih življenjskih vrednotah. Te so podlaga za osebnostno ter duhovno rast, v veliki meri pa so odvisne od našega osnovnega življenjskega orodja oziroma od »posode«, v kateri se nahajata naša duša… Preberi več »