Internetni marketing

Na kaj paziti pri postavitvi spletne strani?

Danes se že praktično vsi zavedamo, kako zelo pomembno je biti prisoten na spletu. Še posebej v primeru, če imate podjetje in želite svojo storitev predstaviti čim večji množici, po možnosti ravno vašim bodočim kupcem. V tem primeru morate vsekakor razmisliti o spletni strani, ki bo počela prav to. Ker pa kakovostna izdelava spletnih strani… Preberi več »

Kako registrirati dobro domeno?

Registracije domene ne prepuščajte naključjem. Ne zadovoljite se s povprečno domeno, še posebej ne takrat, ko jo potrebujete za namene poslovanja. Če boste na spletni strani predstavili svoje podjetje, morda postavili spletno trgovino, lahko s povprečno domeno pričakujete tudi povprečne rezultate. Teh pa zagotovo nočete. Je izbira spletnega naslova težavna? V večini primerov vsekakor ni… Preberi več »

Čas za novo spletno trgovino je sedaj

Neverjeten porast iskanja izdelkov prek spleta je poleg povpraševanja vzporedno prinesel tudi ponudbo. In če se ljudje odločajo, da namesto v trgovine raje zaidejo na vašo spletno stran, je jasno, da se mora danes že skoraj vsako podjetje, ki se ukvarja s prodajo, pojaviti tudi na spletu. A samo pojavljanje nikakor ni dovolj, če vzporedno… Preberi več »

Zakaj uporabljati direct marketing?

Direct marketing imenujemo najrazličnejše oglaševalske in prodajne tehnike, ki podjetju omogočajo, da komunicira neposredno s svojo potencialno stranko oziroma potrošnikom. Med najbolj znane vrste prodaje, ki jo označujemo za direct marketing, spadajo email marketing, spletni oglasi, oglaševanje na spletnih iskalnikih, v družabnih omrežjih, preko kratkih telefonskih sporočil (SMS), slikovnih telefonskih sporočil (MMS), preko telefonskih klicev,… Preberi več »

Spletna prodaja iz leta v leto večja

Da postaja spletna prodaja vse večja konkurenca fizičnim prodajalnam, ni potrebno posebej poudarjati – številke namreč na ta trend kažejo že kar dolgo. Zanimivo pa je pomisliti na to, zakaj je spletna prodaja tako uspešna. Razlogov je kar nekaj: 1. Nižje cene. Spletni nakupi so običajno cenejši kot nakupi v fizični trgovini, saj so stroški… Preberi več »