12.si
Gumi tepihi

Kvalitetni gumi tepihi

Se vam je v avtu že kdaj polilo mleko, ki ste ga previdno položili na tla? Potem veste, kako je madeže mleka težko očistiti, enako pa velja še za marsikateri drugi madež, ki se ga boste zaradi močnega vonja še dolgo spominjali. Prav vonj je namreč tisti, ki ostane, kljub temu da ste madež iz tal dobro zdrgnili. Gumi tepihi vas lahko zaščitijo pred takšnimi nevšečnostmi.

Dejstvo je, da je določene stvari, ki jih prevažamo v avtu, najbolj varno položiti na tla pred sovoznikov sedež ali pred zadnje sedeže. Če jih namreč položimo na sedeže, tvegamo, da se bodo prevrnili oziroma padli na tla ter tako naredili še večjo škodo ali se poškodovali. Vendar pa se tudi takrat, ko predmete položimo na tla, lahko zgodi, da se prevrnejo. Tega ne moremo vedno preprečiti, lahko pa poskrbimo za zaščito avtomobilskih tal z za to namenjenim tepihom.

Kakšni so kvalitetni tepihi za avto?

Najboljši gumi tepihi:

  • se dobro prilegajo,
  • ne drsijo,
  • se enostavno čistijo,
  • ne potrebujejo posebnega vzdrževanja,
  • so narejeni iz neškodljivih materialov,
  • ne oddajajo nobenih neprijetnih vonjav,
  • so vzdržljivi in jih lahko uporabljate več let,
  • so lepi na pogled in poskrbijo za urejenost notranjosti vašega avta.

Vse to omogočajo kvalitetne preproge za avtomobil, med katerimi so med vodilnimi zagotovo tiste, ki so narejene iz gume, saj imajo takšne preproge še nekatere dodatne prednosti, ki jih druge preproge nimajo.

Katere so dodatne prednosti gumi tepihov?

1. Bolj učinkovita zaščita, saj gumi tepihi ne prepuščajo vlage in mokrote ter imajo posebna rebrasta oziroma izbočena mesta, na katerih se zadržuje umazanija, zato ta ne preide na tla.

2. Še lažje čiščenje, saj je guma zelo odporen material, ki nase ne veže umazanije in prahu, zato lahko takšne tepihe samo občasno sperete pod vodo, obrišete ali posušite na zraku. Pazite le, da jih ne izpostavljate premočnemu soncu, sicer pa, kar se čiščenja tiče, glede njih ni posebnih zahtev. Umazanijo, ki se ne spere zgolj z vodo, boste zlahka odstranili s pomočjo krtače.

3. Možnost tepiha z dvignjenimi robovi oziroma v obliki korita, ki prepreči, da bi se tekoča umazanija (stopljen sneg, deževnica, polita tekočina …) zlila iz tepiha na avtomobilska tla.

Drugi berejo

Motoristična jakna s Kitajske – nikoli več!

12.si

Kako do nižje porabe bencina?

12.si

6 nasvetov za notranje čiščenje avtomobila

12.si