12.si
Kuhinjski stoli

Na kaj paziti pri izbiri kuhinjskih stolov?

Nekateri kosi pohištva imajo v našem domu prav posebno vlogo. Med njimi so zagotovo kuhinjski stoli, saj jih uporabljamo večkrat na dan. Prava izbira kuhinjskih stolov je posledično lahko kar velik izziv. Toda če se boste držali določenih smernic, ki jih navajamo v nadaljevanju, boste zase in svojo družino izbirali odlične kose tega nadvse uporabnega pohištva.

Število in dimenzije stolov

Ko boste v salonu s pohištvom ali spletni trgovini izbirali med široko paleto stolov, ki jih lahko namestite v kuhinjo ali jedilnico, morate najprej vedeti, koliko stolov dejansko potrebujete. Vprašati se morate, koliko ljudi bo v povprečju sedelo za jedilno mizo in koliko stolov sploh lahko postavite okoli jedilne mize.

Jedilni stoli - umetno usnje
Jedilni stoli, tapecirani v umetno usnje (Mega Pohištvo)

V nadaljevanju je zelo pomembno, da veste, kakšne dimenzije naj imajo izbrani kuhinjski stoli. Dimenzije stolov so namreč različne, izbira pa je povsem odvisna od želja in prostora kupca. Priporočamo vam, da se že na daleč izognete stolom, ki so ozki. Ti namreč ne zagotavljajo dovolj udobja in podpore. Poskrbite, da bo med površino za sedenje na stolu in višino mize vsaj 30 centimetrov prostora. To vam bo omogočalo dovolj udobno sedenje.

Prenosljivost in oblazinjenje

Pomembna dejavnika jedilnih stolov sta tudi prenosljivost in oblazinjenje. Priskrbite si stole, ki jih boste lahko zlahka premikali. Najbolje je, da izbirate med stoli z odprtino v naslonjalu. Zanje velja, da so veliko lažje prenosljivi. Njihov okvir namreč omogoča, da stol enostavno primete in ga premaknete na želeno mesto.

Kuhinjski stoli z odprtino v naslonjalu
Kuhinjski stoli z odprtino v naslonjalu (Mega Pohištvo)

Priporočamo vam, da se odločite za oblazinjene stole. Ti vam lahko zagotavljajo odlično udobje. Če vas skrbi, da boste to vrsto stolov težje čistili, je najbolje, da kupite takšne, ki so oblazinjeni z usnjem, z mešanico bombaža ali umetnih vlaken. Stole sicer lahko po dolgem času uporabe tudi pretapecirate.

Slog kuhinjskih stolov

Pri nakupovanju stolov za jedilnico bodite pozorni na stilsko dopolnjevanje z drugimi elementi, ki se nahajajo v njihovi neposredni bližini. Če je vaša jedilna miza lesena in ima nekoliko ukrivljenje noge, poskrbite, da bodo imeli tudi leseni kuhinjski stoli podoben dizajn.

Drugi berejo

Kako urediti predsobo?

12.si

Potratne in varčnejše žarnice

12.si

Z avtomatizacijo stavbe do inteligentne zgradbe, ki neprestano varčuje z energijo

12.si