12.si
Telesna aktivnost

Z redno telesno aktivnostjo do večje samozavesti

Kako do samozavesti? Ne glede na vašo življenjsko filozofijo ali na stil življenja, se boste gotovo strinjali, da nam največ samozavesti daje uspešnost pri osnovnih življenjskih vrednotah. Te so podlaga za osebnostno ter duhovno rast, v veliki meri pa so odvisne od našega osnovnega življenjskega orodja oziroma od »posode«, v kateri se nahajata naša duša in um – torej od telesa.

Če se tudi sami sprašujete, kako do samozavesti, ki pa ne bo zgolj muha enodnevnica, temveč bo dolgotrajna, bo potrebna telesna aktivnost, s katero bomo poskrbeli za svoje telo in si tako ustvarili najboljše pogoje za zdravje, srečo, ljubezen, varnost, uspeh pri delu … Samozavest namreč izvira iz tega, da smo zadovoljni sami s sabo, torej tudi s svojim telesom.

Kako do samozavesti, nam lahko povedo najbolj uspešni ljudje na svetu. Ti vedno znova dokazujejo, da je telesna aktivnost ključna za zadovoljstvo in uspeh, zato ji redno namenjajo svoj čas – kljub polnemu urniku. Seveda pa ni nujno, da se zgledujemo le po multi milijonarjih, temveč lahko samozavestne ljudi najdemo povsod, kjer se pišejo zgodbe osebnega zadovoljstva. In tudi ti bodo povedali, da je zanjo pomembna tako umska in duhovna aktivnost, kot tudi telesna aktivnost.

Kako telesna aktivnost pomaga izboljšati samozavest?

1. Redno gibanje skrbi za zdravje telesa. To je predpogoj, da uspešno opravljamo tako svoje delovne obveznosti kot uživamo v prostočasnih. Bolezen je eden glavnih razlogov, da se nad našim življenjem naberejo črni oblaki, ki prinesejo s sabo obup in neuspeh.

2. Telesna aktivnost bistri um in duha. Za ostre misli in iskrivo delovanje možganov potrebujejo ti dovolj kisika, ta pa najbolje napolni telo z redno aerobno vadbo.

3. Redno gibanje izboljšuje vzdržljivost in nam daje energijo. To pomeni, da se kasneje utrudimo, zaradi česar imamo ponovno več možnosti za uspeh tako na službenem kot na zasebnem nivoju.

4. Eden najboljših načinov kako do samozavesti, je zagotovo dober videz. Morda se komu to zdi plehko, a dejstvo je, da smo ljudje vizualna bitja. Če svoje telo dojemamo kot lepo in v formi, se avtomatično počutimo bolje. Prav tako nas zaradi njega drugače dojemajo tudi drugi. Ne gre le za to, kaj je komu všeč in kaj ne, temveč za človeške lastnosti, ki jih s tem povezujemo. Ljudje, ki so »fit«, dajejo vedeti, da »dajo nekaj nase« – in to pogosto priča o tem, kakšen odnos imajo tako do sebe kot do sveta.

Telesna aktivnost pa seveda ni zgolj odgovor na vprašanje, kako do samozavesti. Hkrati je tudi odgovor na vprašanje, kako si zagotoviti višjo kakovost življenja.

Drugi berejo

10 zdravilnih lastnosti probiotikov

12.si

Idilične poročne lokacije

12.si

Lasni podaljški ustvarjajo nove podobe

12.si