12.si
Kakovost storitev v industriji obdelave kovin

Kako dokazati kakovost storitev v industriji obdelave kovin?

Na trgu kovinsko predelovalne industrije vlada precejšnja konkurenca, sama panoga pa je zelo zahtevna, saj je potrebno biti boljši od konkurence na področju, ki zahteva veliko znanja in izkušenj ter finančnih vložkov v strojno opremo ter njeno modernizacijo.

Podjetje, ki se uspe prebiti v vrh te industrije, pa svoje storitve najlažje proda na račun dobrih referenc. Torej, opravljenih projektov, ki so dosegli svoj namen in zadovoljili stranko tako s kakovostjo kot ceno – še en pomemben faktor, ki loči najboljše od ostalih.

Reference navedene na spletni strani

Vsako podjetje, ki da nekaj nase in na svoje ime, ima za seboj privlačno, uporabno spletno stran, ki nudi vse potrebne informacije in hkrati prepriča potencialne stranke, da so na pravem mestu. Spletna predstavitev podjetja v kovinsko predelovalni industriji skozi reference objavljenih projektov je ključen del vzpostavljanja zaupanja med podjetjem, bodočimi kupci in naročniki.

Slike in videi izvedenih projektov omogočajo potencialnim strankam vpogled v kakovost izdelkov in storitev ter sposobnosti podjetja za izpolnjevanje zahtevanih standardov in pričakovanj. Objavljene reference na spletni strani so kot izložbeno okno podjetja, kjer se lahko stranke prepričajo o uspešnosti in zanesljivosti. Skoznje podjetje prikazuje strokovnost, izkušenost in sposobnost izvajanja različnih projektov v kovinsko predelovalni industriji.

Reference na spletni strani
Reference – zaključeni projekti podjetja Kovinc d.o.o.

Slike in videoposnetki končnih izdelkov ter izvedenih projektov omogočajo strankam, da si ustvarijo realen vpogled v končni rezultat in kakovost opravljenega dela. Poleg tega pa referenčni projekti prikazujejo tudi raznolikost storitev in možnosti, ki jih podjetje ponuja, ter prilagodljivost pri izpolnjevanju specifičnih potreb in zahtev strank. S tem podjetje vzpostavlja svoj ugled in verodostojnost ter gradi temelje za dolgoročno uspešno sodelovanje s strankami.

Pridobljeni certifikati kakovosti

Na področju predelave in obdelave kovin je prvo vodilo kakovost. Da podjetje obvlada svoje delo in proizvaja brezhibne izdelke, dokazujejo osvojeni certifikati kakovosti, ki so na določenih področjih kar nujni. In kaj sporočajo posamezni certifikati?

  • ISO 9001 – certifikat kakovosti. Priča o tem, da se v podjetju zavedajo pomena modernizacije opreme in znanja, ki sta potrebna za delo na posameznem delovnem mestu.
  • ISO 14001 – za čisto okolje. Kovinsko predelovalna industrija ima kar nekaj negativnega vpliva na okolje, ki pa ga je mogoče precej zmanjšati z ustreznimi ukrepi. Certifikat dokazuje, da se podjetje zavezuje zeleni miselnosti.
  • ISO 45001 – varnost pri delu. V industriji, kjer se veliko dela z električnim tokom, stroji in nevarnimi plini, je pomembno, da podjetje postori vse, kar je potrebno za varnost in zaščito zaposlenih.
  • EN 1090 – znak kakovosti. Ni kaj dodati kot to, da podjetje s tem certifikatom zagotavlja vrhunsko kakovost izdelkov.
  • Platinasta odličnost [AAA]. Zelo cenjen in zgovoren certifikat, ki kaže na nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. V tem pogledu se s takšnim certifikatom (in vsemi prej naštetimi) na kovinsko predelovalnem področju lahko pohvali podjetje Kovinc d.o.o., ki deluje na mednarodnem trgu.

Vrhunska strojna oprema in tradicija

Kakovost storitev lahko podjetje izkaže tudi tako, da ima v lasti moderno mehanizacijo in stroje, ki zagotavljajo natančnost in hitrost izdelave ob kar najmanjšem odpadu. To pomeni, da bo stranka prejela izdelek v najkrajšem možnem času, da bo ta vrhunske kakovosti in po nižji ceni, saj bo zanj potrebne manj energije in manj materiala ter dodatne obdelave.

Veliko šteje tudi tradicija, saj pomeni, da je podjetje na trgu prisotno že veliko let ter je na njem preživelo izzive konkurenčnosti in očitno ponuja visoko kakovost svojih izdelkov in storitev. Da bi lahko vse to zagotovilo, pa mora imeti zaposlen najboljši, izobražen in sposoben kader, ki je vešč upravljanja z moderno opremo in pozna vse potrebne postopke, ki so ključni za nemoteno in kakovostno izvajanje storitev.

Drugi berejo

Certificiranje varilne proizvodnje: EN ISO 3834

12.si

5 grafičnih storitev, ki jih potrebuje vsako podjetje

12.si

3 razlike med ročnim in robotskim varjenjem

12.si