12.si
Izdelava spletne trgovine

Čas za novo spletno trgovino je sedaj

Neverjeten porast iskanja izdelkov prek spleta je poleg povpraševanja vzporedno prinesel tudi ponudbo. In če se ljudje odločajo, da namesto v trgovine raje zaidejo na vašo spletno stran, je jasno, da se mora danes že skoraj vsako podjetje, ki se ukvarja s prodajo, pojaviti tudi na spletu.

A samo pojavljanje nikakor ni dovolj, če vzporedno z opisom storitev in izdelkov ne teče tudi neposredna prodaja končnim kupcem. Ti so lahko posamezniki ali podjetja, pogosto pa nekateri večji ponudniki ali uvozniki zgradijo hkrati poslovno ponudbo za nadaljnjo prodajo (Business 2 Business) in tudi končno trgovino za kupce (Business 2 Customer).

Razlika med pravo in spletno trgovino

Izdelava spletne trgovine (ms3.si) za večino podjetij na prvi pogled ne izgleda prevelik zalogaj. Lahko si mislite, kako enostavno se mora zdeti to nekemu direktorju, ki je do sedaj zgradil že več nakupovalnih centrov. Kako komplicirana bi torej lahko bila izdelava spletnih trgovin, če grajenje pravih trgovskih centrov ni problem?

A resnica je daleč od takšnega poenostavljanja. Na spletu je namreč obnašanje kupca drugačno, želi si povsem drugačnega tretmaja kot v fizični trgovini in seveda razvajanja na ravni, ki si jo pogosto vnaprej težko zamislimo, če smo vajeni gostiti kupce v živo. Tako morata biti sistem prodaje in ponudba absolutno prilagojena internetu – ta pa je povsem specifičen.

Tako je postalo nujno potrebno, da se v prvi vrsti obrnete na strokovnjake za izdelavo spletnih trgovin in nato še na tiste, ki znajo napraviti primerno promocijo. Kombinacija obojega je lahko dobitna kombinacija, ki vam prinese dobre zaslužke na dolgi rok. V vsakem primeru pa se morate zavedati, da vas čaka še zelo veliko dela in to delo se pravzaprav nikoli ne bo končalo.

Izdelava spletnih trgovin je postala posel, ki ga izvaja kar precej podjetij, do katerih pogosto dostopate samo preko spleta. To je lahko zelo rizično, saj je oseben stik izredno pomemben. Seveda pa drži, da očitno vedo, kako se stvarem streže, če so vas prepričali, da vam bodo spletno trgovino izdelali ravno oni, pa jih niste še nikoli srečali.

Sam sem raje bolj previden in izdelavo spletne trgovine zaupam tistim, ki imajo v tem poslu dobre reference in rezultate, ki mi ustrezajo. Spletna trgovina je lahko izdelana še na tako dober način, pa potem ugotovimo, da nima obiska ali pa se kupci v njej izgubljajo. To gotovo ne bo dobro za vaš posel, zato pred naročilom pazite na vsako malenkost.

Drugi berejo

Na kaj paziti pri postavitvi spletne strani?

12.si

5 prednosti spletnega strežnika LiteSpeed

12.si

Spletna prodaja iz leta v leto večja

12.si