12.si
Robotsko varjenje kovinskih izdelkov

Robotsko varjenje za najboljše kovinske izdelke

Obdelava kovin je nekoč veljala za težko delo, saj se je vse stvari varilo ročno. Tudi danes brez dobro usposobljenih varilcev ne gre, saj je marsikje potrebno variti na kraju samem oziroma na terenu, kadar je to le mogoče, pa nam pomaga robotsko varjenje, ki je posel precej spremenilo.

Delo je postalo hitrejše, še bolj natančno in bolj zanesljivo, za področje človeških virov v kovinski industriji pa je največjega pomena to, da je robotsko varjenje zelo varno. Človek lahko namreč sodeluje pri pripravi, načrtovanju in nadzoru, vse tisto najtežje pa opravi stroj oziroma robot, ki je vnaprej programiran, da se z varjenjem spopade po kar najkrajši in najbolj učinkoviti poti – gibanje je optimizirano do zadnje potankosti.

Robotsko varjenje
Industrijski robot Motoman HP20-6 s krmilnikom NX100 — Kovinc.si

S tem, kako poteka robotsko varjenje, se lahko seznanite na spletni strani podjetja Kovinc d.o.o., ki se ukvarja prav z varjenjem, razrezom kovin ter najrazličnejšimi kovinskimi konstrukcijami, pri svojem delu pa uporablja najsodobnejše tehnologije, tako laserski razrez kot robotsko varjenje.

Na strani https://www.kovinc.si/storitve/robotsko-varjenje si lahko preberete več o samih prednostih robotskega pred ročnim varjenjem, prav tako pa so vam na voljo fotografije postopka in tudi posnetek, ki vas bo prepričal, da je robotsko varjenje zagotovo hitro, natančno in varno. Poleg tega si lahko pridobite tudi precej informacij o samem robotu Motoman HP20-6, ki ga v njihovi proizvodnji uporabljajo za varjenje.

Kako je mogoče, da je robot za varjenje tako natančen, da lahko celo prekaša človeka? Robotsko varjenje poteka s sodobnim robotom, pri katerem je nosilnost kar 500 kilogramov na pozicioner pri simetrični obremenitvi, v vsako postajo pa je možno vpeti šablono do dolžine 2,8 metra. Robot ima zasučni pozicioner, dve H mizi in tri zunanje robotske osi, torej je nedvomno omogočeno varjenje iz vseh smeri in pod vsemi koti.

Če vas robotsko varjenje zanima podrobneje, pa si le oglejte predstavitev v videu, ki jo boste našli na omenjeni spletni strani.

Drugi berejo

3 razlike med ročnim in robotskim varjenjem

12.si

Lektoriranje z garancijo kakovosti

12.si

Certificiranje varilne proizvodnje: EN ISO 3834

12.si