12.si
Priprava romantičnega vzdušja

Kako ustvariti romantično vzdušje?

V partnerskem razmerju se sčasoma, ko se navajamo na partnerja in se udomačimo v vsakdanji rutini, romantika nekoliko izgubi v poplavi vsakodnevnih obveznosti in rutine. To pa ne pomeni, da bi morali pozabiti nanjo in se zadovoljiti zgolj s partnerskim odnosom brez iskric strasti in ljubezni.

Resnično zadovoljstvo v partnerskem odnosu se kaže v sposobnosti ohranjanja in negovanja romantike skozi čas. Pomembno je, da si partnerja prizadevata ohranjati iskrico, ki ju je sprva povezovala, ter se trudita ohraniti romantično vzdušje tudi v daljšem obdobju zveze.

Drobne pozornosti v vsakdanjem življenju

Vsakdanji drobci lepega in male poteze lahko naredijo veliko razliko v ohranjanju romantike v zvezi. Bodite pozorni na majhne geste naklonjenosti, kot so poljubi na čelo, objemi brez razloga ali priprava priljubljene večerje brez posebnega povoda.

Priprava večerje za partnerja
Presenetite partnerja s pozornostmi, kot je priprava romantične večerje.

Takšne drobne pozornosti izkazujejo ljubezen in krepijo občutek povezanosti med partnerjema. Čeprav imata morda razdeljene obveznosti glede gospodinjskih opravil, včasih naredite kaj namesto partnerja. To mu bo ogrelo srce in se zagotovo odrazilo v spontanem romantičnem odzivu.

Negovanje spolne intimnosti

Spolnost je še kako pomemben del romantičnega odnosa, zato se trudita negovati in ohranjati ta del skupnega življenja. Posvetita se drug drugemu, raziskujta in izpolnjujta si želje ter se odprto pogovarjajta o svojih željah. Lahko preverita tudi kakšen pikanten blog z vročimi nasveti, kot je Evin Svet.

Pomembno je, da si vzameta čas za intimne trenutke in negujeta povezanost. Prav posebni trenutki povezovanja na tej točki so lahko skupno pregledovanje spletnih erotičnih trgovin in iskanje igračk, zapeljivega perila in drugih pripomočkov, ki bodo dvignili temperaturo v vajinem razmerju.

Skupni čas brez motenj

Vsakodnevne obveznosti, služba, gospodinjska dela in pametne naprave lahko hitro postanejo ovira za intimno povezovanje med partnerjema, zato si vzemita čas zase brez vseh motenj, ko se lahko osredotočita le eden na drugega.

Izklopita telefone, tablice in televizijo ter se posvetita pogovoru, skupnim dejavnostim ali raziskovanju novih stvari. Pogovorita se o idejah za naslednji izlet ali zgolj o lokaciji za romantično večerjo.

Raznolike izkušnje in presenečenja

Rutina lahko ubije romantiko, zato se trudita v odnos vnesti raznolikost in spontane poteze. Presenetite svojega partnerja z nepričakovanimi izleti, piknikom v naravi ali raziskovanjem novih krajev.

Partnerja na pikniku
Svojega partnerja razveselite s piknikom v dvoje v objemu narave.

Poskusita skupaj tudi kakšne nove stvari, kot so plesni tečaji, preizkušanje novih receptov v kuhinji ali udeležba na delavnicah masaže. Če imata otroke, poiščita varstvo in se podajta na nekajdnevni oddih, namenjen samo vama.

Iskreno izražanje čustev

Komunikacija je ključnega pomena za ohranjanje romantičnega vzdušja v zvezi. Bodita iskrena glede svojih čustev in želja ter se pogovarjajta o tem, kaj vama je pomembno in kaj vaju osrečuje.

Pohvalite svojega partnerja za stvari, ki jih naredi dobro, in mu izrazite svojo ljubezen ter hvaležnost za njegovo prisotnost v vašem življenju. Kar prepogosto pozabimo na tovrstne malenkosti, ki naredijo veliko razliko.

Romantični večeri in izleti

Ne pozabita na klasične romantične geste, kot so večeri v dvoje, sprehodi ob sončnem zahodu ali vikendi v dvoje na različnih destinacijah. Vzemita si čas za skupno raziskovanje novih krajev, okušanje lokalnih specialitet in uživanje v lepih trenutkih v naravi.

Drugi berejo

Pred odhodom na smučanje: kaj vse bomo potrebovali?

12.si

5 nasvetov za izbiro otroškega kolesa

12.si

Kako otroka pripraviti na vožnjo s pravim kolesom?

12.si