12.si
Udobna postelja

Postelja za vse življenje

V preteklosti, ko je bilo na voljo zgolj masivno pohištvo, so ga ljudje kupovali precej premišljeno. Zavedali so se, da je to pohištvo, s katerim bo njihov dom opremljen za vedno. Danes nam industrija poceni pohištva omogoča, da svoj dom večkrat prenovimo oziroma ga kar moramo prenoviti.

Večina se nas namreč ne odloča za masivo, kar pomeni, da se pohištvo hitreje uniči. Pri pohištvu v dnevni sobi ali kuhinji, ki sta tudi najbolj v uporabi in najbolj na očeh, smo na to seveda pripravljeni. A zakaj bi kupovali novo pohištvo za spalnico? Če se že v začetku izbere kakovostna postelja ter garderobna omara, ki ima kakovosten sistem drsnih vrat, ni za to nobene potrebe.

Kako izbrati dobro spalnico?

Naša kuhinja bo čez dvajset let verjetno res videti zastarela in zaželeli si bomo novo, modernejšo ter bolj avtomatizirano in z najnovejšimi napravami. Na drugi strani pa imamo spalnico, ki ni prostor, kjer bi bile potrebne velike spremembe in obsežne prenove. Postelja bo še vedno namenjena zgolj spanju, in z nakupom nove poskrbimo zgolj za estetsko spremembo, ne pa tudi funkcionalno.

Postelja za vse življenje

Za spremembo videza pa nenazadnje ni potrebno kupiti novega pohištva. Postelja se lahko zgolj opremi z novimi prevlekami, pregrinjali in blazinami, pa imamo takoj občutek, da je cela spalnica drugačna. Tisto, kar je veliko bolj bistveno zamenjati, pa je ležišče. To se po letih spanja resnično obrabi, vendar zaradi tega ne potrebujemo tudi novega posteljnega okvirja.

Da bo postelja zdržala vse življenje oziroma dolgo vrsto let, se je pametno odločiti za model, ki deluje precej »kompaktno«. Stranice okvirja naj ne bodo le iz tanke plošče, prevlečene z imitacijo lesa, temveč naj bodo širše. Tudi nosilne noge naj bodo močne in široke. Priporoča se, da so robovi prijetno zaobljeni, stiki med posameznimi ploskvami pa naj bodo tako rekoč neopazni.

  • Postelja Svit

Plošča za vzglavjem naj ne bo oblečena v mehak material, kajti tekstil in usnje ter umetno usnje se hitro umažejo, razpokajo ali raztrgajo. Bolje je imeti ploščo iz lesa ali lesene plošče. Če se ta z leti obrabi in opraska, jo lahko še vedno preoblečemo, prelakiramo ali nenazadnje res oblečemo v tekstil ali usnje.

Kljub temu, da je pri nas ostalo bolj malo lesne industrije, veljajo slovenski proizvajalci pohištva še vedno za vrhunske. Zakaj torej ne bi bila vaša spalnica oziroma postelja slovenska?

Drugi berejo

Soda bikarbona za odmaševanje odtokov

12.si

Kako urediti predsobo?

12.si

Popolna obramba pred komarji: jo poznate?

12.si