12.si
Ureditev predsobe

Kako urediti predsobo?

Prva stvar, ki jo obiskovalci našega doma opazijo, je predsoba. Urejenost predsobe lahko na obiskovalce naredi dober prvi vtis, posledično je vstop v naš dom zagotovo malce drugačen. Obenem je to tudi naša priložnost, da v stanovanju ustvarimo prijeten in sproščujoč občutek bivanja.

Prenova predsobe je lahko ena izmed najboljših investicij za naš dom, še posebej, če nam uspe prostor urediti tako, da izraža gostoljubnost in urejenost. V nadaljevanju prispevka vam podajamo nekaj koristnih napotkov, kako urediti predsobo, v katero boste vedno vstopili z veseljem.

Trije napotki za ureditev predsobe

Urejena predsoba, ki nima natlačenih stvari, pusti dober vtis na obiskovalcih. Seveda je povsem običajno in praktično, da predmete, kot so dežniki, ključi, denarnice in nekatere dokumente odlagamo kar v predsobi. Takšno početje lahko hitro ustvari nered in prenatrpanost, česar pa si vsekakor ne želimo.

Predsoba

Če so naše predsobe pospravljene, bomo brez težav imeli tudi nekaj prostora za odlaganje stvari. Za boljšo urejenost zato upoštevajmo naslednje …

1. Sprostitev prostora

Stvari, ki jih hranimo v predsobi, morajo imeti svoje specifično mesto. Stvari, ki jih ne uporabljamo pogosto, pa odstranimo iz predsobe, saj bomo tako sprostili prostor.

2. Omare v predsobi

Omara v predsobi pripomore k organiziranost vseh naših predmetov. Vanjo lahko pospravimo čevlje, dokumente, ključe in mnogo drugih stvari. Če je v omari nered, lahko kupimo organizator predmetov, prav tako si lahko pomagamo s predalčki in policami.

Omara v predsobi

Kaj pa, kadar ne želimo omare? Če nimamo ali ne želimo omare, imamo možnost nakupa obešalnikov, skladiščnih skrinj in košev. Vanje lahko pospravimo vse stvari, ki bi kvarile izgled naše predsobe.

3. Individualna nota

Ko smo izbrali svojo sanjsko predsobo oziroma ko želimo popestriti obstoječo, lahko dodamo dekor. Večina ljudi, ki vstopi v predsobo z okrasitvami, se takoj počuti bolj sproščeno in tudi bolj dobrodošlo. Tukaj smo sicer prepuščeni domišljiji, vendar lahko uporabimo nekaj preprostih nasvetov, kot so:

  • Dodajmo ogledalo: Ogledalo ima funkcionalen namen, saj lahko na hitro še preverimo svoj videz, ko odhajamo od doma. Hkrati naši predsobi doda lahkoten občutek s svojo dovršeno obliko in odsevno površino. Okoli ogledala, še posebej pri starinskih različicah, so lahko tudi okrasitve, ki zagotavljajo še dodaten čar. Enako velja za slike – za kakšno pozitivno misel, ki jo spravimo v okvir.
  • Pohištvo: Zanimivi kosi pohištva, kot so lava svetilke ali omarice zabavne oblike, ravno tako in hitro popestrijo ter dodajo stil našim predsobam. Če imate v predsobi dovolj prostora, se jih nikar ne otepajte.
  • Podrobnosti: Rože, motivacijski napisi, porisani spominski krožniki in grafiti bodo ustvarili občutek urejenosti in domačnosti. Pri tem smo lahko kreativni, kolikor želimo, vendar moramo hkrati tudi paziti, da naše predsobe ne bomo prenatrpali.

Drugi berejo

Postelja za vse življenje

12.si

Montažne nizkoenergetske hiše

12.si

VFC tehnologija v toplotnih črpalkah Varme Mecaterm

12.si