12.si
Toplotna črpalka Varme Mecaterm

VFC tehnologija v toplotnih črpalkah Varme Mecaterm

Toplotne črpalke Mecaterm, ki jih ponuja slovensko podjetje Varme, se postavljajo kot najbolj učinkovite toplotne črpalke na našem tržišču, saj ponujajo prednosti novih tehnoloških rešitev, imenovanih VFC tehnologija. V čem se pravzaprav razlikujejo od drugih črpalk in zakaj se izplača vložiti prav vanje? O tem si več preberite v nadaljevanju prispevka.

Leta razvoja prinašajo izboljšane rezultate

Za podjetjem Mecaterm in njihovimi toplotnimi črpalkami stoji konstruktor Hans Ljung, ki se toplotnim črpalkam posveča že dolga leta in vedno znova išče možnosti izboljšav, ki delajo to vrsto ogrevanja še bolj učinkovito in zaradi tega tudi še bolj iskano med kupci. Inovativna VFC tehnologija prinaša več kot črpalke s platformo CTC ter IVT, zato je pri neodvisnih testih na švedskem institutu SP tudi prejela naziv najbolj učinkovite tehnologije. Dokazano je, da ogreje več sanitarne vode za manj denarja.

Kako je to mogoče?

VFC tehnologija, ki jo ponuja Mecaterm, postavlja novo razmerje med zunanjo temperaturo in temperaturo ogrevane vode, kar pomeni, da je učinek oziroma izkoristek povečan.

VFC tehnologija

Črpalkam VFC tehnologija omogoča, da pri nižji zunanji temperaturi ogrevajo vodo bolje kot druge, recimo temu »klasične« črpalke, prav to razmerje pa je tisto, ki nam prinaša prihranek ter jim tako daje prednost pred konkurenco.

Kakovost črpalke je pomembna!

Ob odločitvi za ogrevanje doma in sanitarne vode s toplotno črpalko je vedno potrebno preveriti tehnične podatke o tem, kakšen izkoristek nam lahko ta ponudi oziroma kakšna je kakovost njenega delovanja. Toplotne črpalke Mecaterm so že sicer znane kot izjemno učinkovite, VFC tehnologija pa prinaša še več – ogrevanje, ki je najbolj učinkovito ne glede na razliko med zunanjo temperaturo in potrebno temperaturo vode.

Eko skladPrav zato ni z omenjenimi črpalkami prav nobene težave, kadar si želite za njihov nakup in instalacijo pridobiti tudi sredstva Eko sklada. Ne le, da VFC tehnologija dosega predpisane standarde za subvencioniranje, temveč jih tudi presega, to pa pomeni, da gre za tehnologijo, ki bo tudi v prihodnje med tistimi, ki so sprejemljive za vse predpise zelenega ogrevanja ter ohranjanja okolja.

Drugi berejo

Kje kupiti kartuše Canon Pixma?

12.si

Montažne nizkoenergetske hiše

12.si

Postelja za vse življenje

12.si