Mesečni arhiv: januar 2020

4 nasveti za nakup popolne denarnice

Pri nakupu denarnice ste pogosto prehitri, saj vas lahko premami njen videz. Ko pa jo pričnete dejansko uporabljati, morda ugotovite, da je premajhna, da nima primerno razporejenega prostora, da ni narejena iz dovolj kakovostnih materialov in podobno.

Denarnica

Pred nakupom denarnice je potrebno pomisliti na kar nekaj stvari.

Če je denarnica izjemno lepega videza, to še ne pomeni, da je tudi uporabna in kakovostna. Pred zaletavim nakupom zato raje dobro premislite, ali želite kupiti denarnico, ki vam lahko služi vrsto let, ali denarnico, ki sicer lepo izgleda, vendar ne bo najbolj uporabna, pa tudi njena življenjska doba najverjetneje ne bo prav dolga.

1. Razmislite glede velikosti denarnice

Denarnice so različnih velikosti. Nekaterim med vami ustreza majhna denarnica, v katero boste spravili le nekaj najnujnejših dokumentov ter kartic in bankovcev. Spet drugi radi posegate po izjemno velikih denarnicah, ki na hitro spominjajo na manjše torbice.

Ženska denarnica Versace Jeans

Ženska denarnica Versace Jeans

Pred nakupom denarnice najprej razmislite o velikosti. Vprašajte se, kaj vse nameravate vanjo spraviti in kje jo boste hranili, medtem ko ne bo v vaših rokah. Predvsem slednje je pri izbiri ustrezne velikosti zelo pomembno.

2. Razmislite glede izbire materialov

Denarnice so lahko narejene iz številnih vrst materialov; nekatere med njimi so kombinacija vsaj dveh materialov. Predvsem od vrste materiala je odvisna kakovost, posledično tudi njena življenjska doba in ne nazadnje cena.

Usnjena moška denarnica Vintage

Usnjena moška denarnica Fuerdanni Vintage

Če želite kupiti trpežno denarnico, je najbolje, da izbirate med usnjenimi. Te so lahko iz naravnega in umetnega usnja. V kolikor se boste odločili za kakovostno usnje, vas bo denarnica spremljala še dolgo, pa tudi čiščenje bo precej enostavno.

3. Določite barvo denarnice

Vsekakor je za večino med vami pomembna sama barva oziroma barvna kombinacija denarnice. Nekateri prisegate na žive barve z različnimi vzorci, spet drugi radi posegate po manj kričečih barvah.

Ženska denarnica Love Moschino

Ženska denarnica Love Moschino

Moški uporabniki zelo pogosto posegajo po črni, rjavi ali vojaško zeleni barvi, medtem ko so predstavnice ženskega spola rade drznejše. Priljubljene so zlasti rdeče denarnice v najrazličnejših odtenkih.

4. Odločite se za kakovost

Ne nazadnje pa je pomembno, kje denarnico kupite. Če jo boste želeli uporabljati več let, morda celo desetletje ali več, jo kupite v trgovini s kakovostnimi izdelki.

Moška denarnica Piquadro

Moška denarnica Piquadro

Čeprav boste za denarnico vrhunskega proizvajalca odšteli nekaj več denarja, vam zagotovo ne bo žal, da ste se odločili za višjo kakovost.

Vam je všeč katera izmed štirih denarnic, prikazanih na slikah v prispevku? Preverite spletno trgovino Bag.si, kjer vam je na voljo še veliko več blagovnih znamk in modelov.

5 nasvetov za izbiro otroškega kolesa

Ni otroka, ki se ne bi razveselil svojega prvega kolesa. Tega si bo v življenju tudi najbolj zapomnil, še posebej če bo pri izbiri imel kaj svoje besede. Kolesarstvo je eden redkih športov, ki ga lahko izvajamo v prav vseh starostnih obdobjih. Starši lahko malčka na izlet peljete že v kolesarskem sedežu. Ko je dovolj velik, pa ga posedete na poganjalčka in kasneje na kolo. S takšnim načinom starši otroku na najboljši način predstavite zdrav življenjski slog.

Izbira otroškega kolesa

Pri izbiri otroškega kolesa je treba upoštevati kar nekaj dejavnikov.

Zaradi številnih ponudb in akcij so starši dostikrat v dilemi, katero otroško kolo kupiti. Mnoge športne trgovine ponujajo tako rabljena kot nova kolesa. Če ravno kupujete otroško kolo, bo vaša odločitev zagotovo lažja, če imate z nakupovanjem koles že kaj izkušenj in če vam bodo pri izbiri pomagali izkušeni prodajalci. Za dobro izbrano otroško kolo so pomembni različni dejavniki, zato vam nekaj nasvetov zagotovo pride prav.

1. Poganjalec ali otroško kolo s pomožnimi kolesci?

Ko se boste z otrokom odpravili po kolo, bo v trgovini zagledal kar nekaj vrst. Zato se z njim že prej posvetujte o kolesu, ki ga boste zanj iskali. Najmlajši otroci se najlažje vozijo na triciklih, ki so opremljeni s posebno teleskopsko palico, s katero nadzorujete otrokovo vožnjo.

Vmesna stopnja med triciklom in kolesom so poganjalci in kolesa s pomožnimi kolesi. Nekateri so zagovorniki, da so poganjalci primernejši, saj otroci z njihovo pomočjo hitreje razvijejo ravnotežje in nato sploh ne potrebujejo dodatnih koleščkov. Po drugi strani pa imajo otroška kolesa lahko nameščena pomožna kolesa, ki jih postopoma lahko dvigujete in kasneje odstranite.

2. Pri nakupu bodite pozorni na velikost kolesa

Velikost otroških koles se določa po merah okvirja in premeru sprednjega in zadnjega kolesa, ki se zapisuje v colah. Seveda pa končno izbiro določa velikost vašega otroka, zato naj bo prisoten pri nakupu.

  • 12-colska kolesa so primerna za otroke med 3. in 4. letom starosti, zgornja meja je 20 kg.
  • 16-colska so namenjena otrokom med 4. in 6. letom starosti, zgornja meja je 30 kg.
  • 20-colska so primerna za otroke med 5. in 8. letom starosti, zgornja meja je 45 kg.
  • 24-colska so namenjena otrokom med 9. in 11. letom.
  • Za otroke, starejše od 11 let, pa so primerna 26-colska kolesa.

3. Pozanimajte se o opremi kolesa

Otroška kolesa so lahko opremljena s pomožnimi kolesci, trobljo, račko za nadzor smeri vožnje otroka, prtljažnikom, sprednjo in zadnjo lučjo, blatniki, prestavami, odsevniki in z mnogo druge dodatne opreme.

Razmislite, kaj vse bo vaš otrok potreboval. Nikakor pa ne smete pozabiti otroku kupiti zaščitno čelado, ki je za otroke obvezna, za odrasle pa priporočljiva. Tudi ščitniki za komolce in kolena zagotovo ne bodo odveč.

4. Nakup kolesa opravite v specializirani trgovini

Pri nakupu kolesa je zelo pomembno, da ga kupite v specializirani trgovini. Le tako boste dobili tehnično spravno in brezhibno vozilo. Če se določite za rabljeno kolo, vam priporočamo, da se s kolesom odpravite do servisa, kjer ga temeljito pregledajo in odpravijo morebitne pomanjkljivosti.

5. Mlajšim otrokom kupite kolo z zavoro na pedalu

Če kupujete otroško kolo za najmlajše, vam svetujemo nakup kolesa z zavorami na pedala. Otroci pri poganjanju dostikrat v naglici zavirajo in hitro se lahko zgodi, da zaradi neprimernega zaviranja malčka vrže čez krmilo. Rešitev so torej zavore na pedalih, na katere se otrok hitro in brez težav navadi.

Da bo izbira otroškega kolesa zagotovo prava, preverite tudi dodatne nasvete za nakup.